A’dan Z’ye “Backlink”

SEO ve Webmaster ile ilgilenenlerin ve bu konuda gelişme kat etmek isteyenlerin çok sık rastladığı “Backlink” kavramı hakkında A’dan Z’ye araştırma yaptık ve bunu sizlerle paylaşmak istedik. Özellikle SEO açısından önemli bir kavram olan Backlink için bizde, Backlink nedir ? Ne işe yarar ? Nasıl kullanılmalıdır ? Backlink alırken yapılması ve yapılMAması gerekenler nelerdir diye geniş bir araştırma yaptık.

Hazırsanız başlayalım…

Backlink Nedir ?

Backlink, bir sitenin başka bir siteye vermiş olduğu, ana sayfasında veya herhangi bir sayfasında bannerinin veya text linkinin bulunması durumunda – Pagerank değerinin yükselmesi için önemli olan- bir link sistemidir. (wikipedia)

Backlink Ne İşe Yarar ?

Arama motorları tarafından fark edilmenize, anahtar kelimeleriniz de ön sıralara çıkmak gibi faydaları var ayrıca tanımda da belirttim gibi PageRank değerinin yükselmesi için de etkildir,  (PageRank öldü bitti siz geri kaldınız diyenler için şöyle belirteyim; Google daha kaynaklarından PageRank’i kaldırmadığına göre Hatta arama motorlarına ait sıralamada etkindir ama 200 küsür kriterden sadece 1’i dir diye bahsettiği bir sistemdir PageRank !) çünkü sitenize verilen kaliteli link sayısı arttıkça, arama motorlarındaki görünür oluşunuz ve sıralamanız artar (test edildi – onaylandı).

Backlink Alırken Nelere Dikkat Etmeli ?

Öncelikle Backlink’in SEO çalışmalarından sadece biri olduğunu unutmayınız. Ve SEO çalışmaları ile sitenizin arama motorlarında yükselmesini istiyorsanız öncelikle iç optimizasyonunuzun (İç SEO) kurallara uygun yapılandırdığınızı kontrol etmelisiniz. Eğer iç optimizasyon konusunda gerekenleri yapmış bir site sahibiyseniz backlink çalışmalarına başlayabilirsiniz. İç optimizasyon konusunda yeterli bilgi sahibi değilseniz kendi kendinize yapabileceğiniz “12 Adımda SEO” yazılarımıza göz atınız:

12 Adımda SEO

Backlinkler Nasıl Kullanılmalı :

Sizler için geniş araştırmalar sonucu ve tecrübelerimize dayanarak yapıp-yapmamanız gerekenleri aşağıda maddeler halinde ele aldık.

Yapmanız ve Yapmamanız Gerekenler:

  • Tüm backlinkleriniz tek bir anahtar kelime de kullanmamalısınız. Sitenizle alakalı anahtar kelime çalışması yapıp farklı kelimeler üzerinden backlinkler oluşturup almalısınız.
  • Aldığınız backlinkler tek bir sayfaya olmamalı. Genellikle en çok yapılan hata sürekli ana sayfa ya link almaktır ! Özellikle alt sayfalara alacağınız bağlantıların daha fazla olması alan adı otoritenizi artıracağı gibi Google tarafından da doğal bir backlink algılanmış olacaktır.
  • Backlink aldığınız site içerik bakımından size yakın eş değer olmalıdır. Sizce de iç çamaşır sitesinin bir nakliyat firmasının sitesinin reklamını yapması mantıklı değildir ! Öyle değil mi?
  • Sadece Pagerank veya Trustrank değerleri yüksek diye link alınmamalıdır. Aktiflik her zaman önemlidir, backlink alacağınız sitenin özgünlüğüne ve içerik kalitesine de dikkat ediniz. Şunu bilmenizi isterim ki PR4 bir site 25-30 TL ye alınabiliyor ve içine 100 adet makaleyi de 5 TL ye yazanlar var ! Böyle bir siteden alınacak backlink ÇÖP’tür, bilginize…
  • Kaliteli dizinlere kayıt olarak backlink alabilirsiniz. Örneğin, DMOZ vb.
  • Sosyal medya sitelerinden link almaya çalışın.(örn: Facebook, Twitter, Youtube)

PR7-Backlink

Yazar Hakkında
Toplam 284 yazı
webwebi
webwebi
Webwebi, siz değerli okuyucusuna blog rehberliği yapabilmek adına 1 adım önden araştırıp bu bilgisi size sunan oluşumdur. işte o yüzden, web demeden webwebi (:
Yorumlar (1 Yorum)
murat
murat Yanıtla
- 15:46

sosyal medya üzerinde Link alma hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?Facebook,Twitter vb adreslerim var ancak başkasının sosyal medyasından link alabilir miyim? bu arada yazılarınız gerçekten çok faydalı teşekkür ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

×

Bir Şeyler Ara