SEO uyumlu makale nasıl yazılır ?

Hiç eskimiyor bu kelime değil mi ! SEO !

Evet bence de eskimiyor ama eskime şansı da yok, çünkü SEO kelimesini teknik anlamda düşünüp kurgulamanın dışında en temel olarak arama motoru optimizasyonu şekilde algılamamız önemli.

Eğer çok büyük bütçeler ve yatırımlar ile internet dünyasına girmemişseniz benim gibi sıradan bir blogger sanız, sitenizin, yazılarınızın ve temanızın da SEO uyumlu olması gerekir.

Çünkü bütçe ayırıp reklam yapmıyorsanız (yapamıyorsanız), hedefiniz de sitenize ziyaretçi çekmek ise o zaman siteniz arama motorlarına uyumlu olacak ki arama sonuçlarından kullanıcılar sizin sitenize yönelecek, bunun yolu da yazdıklarınızı arama motoruna tanıtabilmek ve arama motorlarının da sitenize güvenilir, doğru bilgi paylaşan bir site onayını vermeleridir.

[notice]Google için bu onay PageRank ‘ tir. PageRank nedir sorusunun cevabı >> bu yazımızda ![/notice]

Bu makalemde de özellikle Yazılarınızın (makalelerinizin) arama motoruna uyumlu hale nasıl gelir onun paylaşımını yapacağım,

  • Yazmadan Önce Planlayın

Yazınızda  vereceğiniz mesajı iyi düşünün. Okuyuculara ne söylemek istiyorsunuz? Bu yazıyı ne amaçla yazıyorsunuz ? Okuyucularınızın yazınızı okuduktan sonra ne yapmasını istiyorsunuz ? Yazmaya başlamadan önce bu soruların plan programını yapmalısınız. Yoksa belki ilk kurgu da kafanızda iyi gelen bir gündemi yazacak olsanız da yazarken sonunu unutmanız an meselesidir böylece konu bütünlüğü elden kaçmış olur ve yazılarınız can sıkıcı bir hal alır.

[notice]Daha önce yazdığım “Blog yazılarınız için Temel SEO ipuçları” yazımı okudunuz mu ?[/notice]

  • İlk okuldaki Türkçe dersinizi hatırlayın

Evet hatırlarsınız ki ilk okulda  Türkçe dersinde “kompozisyon” yazıyordunuz ve belli kuralları vardı. İçerik oluşturmakta sorun çekenler bile kuralları bilir “Giriş, Gelişme ve Sonuç” paragraflarını herkes kullanıldı. Yazılarınız da da aynı şeyi yapınız. İlk paragrafta yazınızın içeriği hakkında biraz özetsel bilgileri verin, daha sonra bir kaç paragraf halinde konunuzu iyice açın ve detaylandırın ve son olarak Sonuç paragrafı ile yazınızı toparlayın, keskin cümleler kullanın ve ipuçlarını verin.

  • Paragraf kullanımına dikkat edin

Bir önceki madde de yazdığım gibi Gelişme bölümünde detayları yazarken tek paragraf yazıp okuyucunun gözünü korkutmayın ! Paragraf kullanımından kaçmayın ancak bu demek değildir ki 1-2 cümlede bir paragraf atın. Unutmayın her paragrafın da bir bütünlüğü bir başlama amacı olmalıdır.

[success]SEO Hakkındaki Yazılarımıza Göz Attınız Mı ?[/success]

  • Alt başlıklar kullanın

Okuyucularınıza yazınızda yol göstermek istiyorsanız alt başlıkları kullanın. Alt başlıklar onlara yazıyı anlama konusunda okuyuculara yardımcı olur. Aynı zamanda daha anlaşılır ve düzenli bir yazı yapmış olursunuz.

  • Sade ve anlaşılır olun

Sadelik dünyanın her yerinde ve her konuda bir anahtardır. Bugün tüm teknolojik gelişmeler olsun, sosyal medyaların tasarımları vs vs herşey kolay ve sadeden yana çünkü o kadar çok bilgi kirliliği mevcut ki artık okuyucu yanlış yazı okumaktan yoruldu. Siz kendinizi en basit şekilde ifade edin ve basit kelimeler ile yazılarınızı yazın.

Evet uzun zamandır bu yazıyı planlamıştım bugün yazma fırsatı olmuş oldu. Faydalı olduysa mutlu olmuş olurum.

İyi bloglar

Yazar Hakkında
Toplam 274 yazı
webwebi
webwebi
Webwebi, siz değerli okuyucusuna blog rehberliği yapabilmek adına 1 adım önden araştırıp bu bilgisi size sunan oluşumdur. işte o yüzden, web demeden webwebi (:
Yorumlar (Yorum yapılmamış)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

×

Bir Şeyler Ara