Takip Edilesi Blog için 10 Öneri

Takip edilesi bir blog sahibi elbette herkes ister. Blog dünyasının içinde iseniz illaki sürekli takip ettiğiniz blogları “sık kullanılanlar” olarak eklemişsinizdir bile. Peki sizin bloğunuzu sizce sık kullanılanlara ekleyip takip ediyorlar mı ? Bunu teknik olarak anlayabileceğiniz gibi, bu blog dünyasının marka isimleri arasında mıyım deseniz kendiniz de cevaplayabilirsiniz. Soruyu kendiniz cevaplayamıyorsanız teknik kısma kısa bir değineyim.

Google Analytics kullanarak sitenize giren tüm ziyaretçilerinize ait detaylı analiz bilgilerine erişebilirsiniz. Bu analiz bilgilerinden aynı zamanda “Yeni Oturum” yüzdesinden sitenize yeni gelen mi yoksa gelenlerden kaçı tekrar gelmiş gibi bilgiler edinebilirsiniz. Neyse bu küçük teknik detaydan esas olan “Takip edilesi Popüler bir blog sahibi nasıl olunur” a kendimce tespitlerimi belirtmek isterim. Bu tespiti esasen sizde yapabilirsiniz. Nasıl mı ?

Siz kimi neden dolayı takip ediyorsunuz ? Farklı olan şey nedir? Sizi kim niye takip etsin diye takip ettiğiniz kişileri takip etme gerekçeniz ile esasen cevaplaya bilirsiniz.

blog-takip

Bana göre Popüler blog sahibi olmak için 10 başlık:

  • Bloğunuzun içeriği sizin uzmanı olduğunuz bir konu da olmalı. Böylece sürekli geliştirmeye müsait olacağı gibi gelen geri dönüşlere de sıkıntı yaşamadan cevap verebilirsiniz.
  • Kopya içeriklerden uzak durun, siteniz için en önemli unsurlardan biri özgün içerik olmasıdır. Çünkü sizi takip etmeye gerek duyulacak nokta tam olarak burası. Genel geçer bilgiler verdikten sonra hangi alanda olursa olsun o içerikte bir kurumsal site ile yarışamayacağınızın farkındasınızdır. Örnek verecek olursam, diyelim yemek tarif bloğunuz var size özel bir kitle olmadıktan sonra neden nefisyemektarifleri vs gibi sitelere değil de sizin sitenize baksınlar?
  • Güncel olun ve faydasını görün. Sitenize haftada en az 2-3 içerik muhakkak girin. 2-3 dememin sebebi kaliteli ve özgün içerik girmeniz içindir. Ama sitenize 5 gün 10 gün arayla gleen bir kişi ilk yazının değişmediğini gördükçe sitenizden zamanla kopacaktır.
  • Başlıklarınızın ilgi çekebilecek şekilde olmasına ve içeriklerinizin sade anlaşılabilir bir dille yazılmasına özen gösterin.
  • Yazılarınıza yorum yapan ziyaretçilerinizi cevaplamayı ihmal etmeyin. Bu geri dönüşler noktasında oldukça önemlidir.
  • Reklam elbette alacaksınız ama unutmayın ki ziyaretçileriniz aşırı reklamdan memnun olmayacaktır. Her geçen gün reklam block eklentilerinin kullanımı artmakta.
  • Hakkınızda ve iletişim gibi sayfalarınıza önem verin. Siteniz hakkında bir içeriği okuyup beğenen bir kişi bu ona fayda sağlayan içeriği kim yazdı diye merak edecektir. Burada sizi ne kadar iyi tanırsa geri dönüşü o kadar fazla olacaktır. Bundan şüpheniz olmasın !
  • Blog kardeşliği önemlidir. Benzer içerik ve konuya sahip diğer bloglar ile link alış verişi yapabilirsiniz.
  • Giriş seviyesi de olsa SEO’yu öğrenmenizde fayda var. SEO, blogunuzun teknik olarak alacağı trafik ile popülerliğinize katkı sağlayacaktır. Bu konuda ” 12 Adımda SEO’nuz hazır ” adlı yazımızdan oldukça fayda bulacağınıza eminim.
  • Kazanç kısmında sıkıntı var diye geri durmayın. Her işte olduğu gibi blogger olmakta yatırım işi. Siz istikrarlı bir şekilde yukarıdaki maddeler doğrultusunda blogunuzu geliştirmeyi sürdürün, zamanla her şey lehinize gelişecektir.

Bu maddeler benim önemli bulduklarım. Sizin de kendinize göre önemli olanlar elbet vardır, yorumlarınızı bekliyorum…

Yazar Hakkında
Toplam 284 yazı
webwebi
webwebi
Webwebi, siz değerli okuyucusuna blog rehberliği yapabilmek adına 1 adım önden araştırıp bu bilgisi size sunan oluşumdur. işte o yüzden, web demeden webwebi (:
Yorumlar (1 Yorum)
Güzel Sözler
Güzel Sözler Yanıtla
- 14:59

Açıklayıcı bir anlatım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

×

Bir Şeyler Ara