KVKK Eğitimleri ile İşletmenizi Hazırlayın

Kişisel verilerin korunması günümüzde en önemli konulardan biridir. Kişisel veri kimliği belirli olan veya belirlenebilir olan kişisel bilgilere verilen addır. Kişisel verilerin korunması kişiye ait her bilgi için geçerlidir. Bilgi tam net olmasa da koruma altına alınmak zorundadır. Bilginin net olması şart olmamakla birlikte belirlenebilir olması yeterli bir derecedir. Bu verilerin korunması aynı şekilde kişinin haklarını korumak anlamına da gelmektedir.

Kişisel veri korunması adı altında yatan amaç aslında kişilerin haklarının ve bilgilerinin korunmasıdır. Kısaca KVKKolarak kısaltılan kelime kişisel verileri koruma kanunu olarak bilinmektedir. Kanuna uygun, kurulumundan yönetimine kadar işlemlerin eksiksiz bir şekilde tamamlanabilmesi önemli bir husustur. Bu konu hakkında iyi bilgi ve eğitim alınmalıdır ki daha sonraları önemli sorunlar ile karşılaşılmasın. Her konuda olduğu gibi bu konuda da işin eğitimini almak ve sağlam adımlar atmak önemlidir.

KVKK’da Amaçlanan Nedir?

Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte çoğu işlem hatta resmi işlemler bile elektronik bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Kişisel verilerin kaydedilmesi konusundaki amaç bilgileri işlenen kişinin yararına olması gerekir. Örneğin kampanya veya bilgilendirme haberlerinin iletilmesi gibi avantajlardan bahsedilebilir. Paylaşılan kişisel veriler kötüye kullanılmaması konusu kanun ile desteklenmektedir. Bu kanun ile amaçlanan kişisel verilerin şeffaf ve güvenilir bir şekilde kaydedilip amacı dışında kullanılmamasıdır.

KVKK Yazılımı Önemi

Kişisel verilerin korunması kanunu her işletme tarafından önemsenmelidir. Çünkü söz konusu olan bilgiler özel ve kişisel bilgilerdir. Sistematik ve güvenli bir yazılım ile desteklenmesi gereklidir. Kanunun gereklerine uygun bir sisteme sahip olunmalı ve gerekleri yerine getirilmelidir. Güvenilir ve kanuna uyumlu bir bilgi teknolojisi için KVKK yazılımı konusunun dikkate alınması gereklidir.

Verbis Kayıt

Veri Sorumluları Sicili olan Verbis, veri sorumluluğu olanların veri işleme faaliyetlerinin nasıl yapıldığı hakkında bilgilendirme yapıldığı ve kayıt olmak zorunluluğu var olan, kayıt zorunluluğu taşıyan bir kayıt sistemidir. Veri sorumlusu olanların en önemli yapması gereken işlemlerden biri Verbis kayıt işlemi gerçekleştirmektir. Kişisel veri kaydı işlemi yapmaya başlamadan önce kesinlikle sicile kayıt yapılmalıdır. Kişisel verileri koruma kanunu çok yönlü ve teferruatlı olan bir konu olduğundan iyi araştırılması ve öğrenilmesi gereklidir.

Veri Sorumlusu

Veri sorumlusu gerçek ya da tüzel kişi olabilmekle birlikte bu bilgilerin işlenme amaç ve yöntemlerini belirleyen olarak tanımlanabilir. Kişisel bilgilerin işleme amaç ve bu bilgilerin nasıl işleneceğinin yöntemlerini belirleyerek sistemi kuran ve yönetendir. Verilerin hangi amaç ve yöntem ile kaydedileceği gibi konulara karar veren veri sorumlusu olduğu için kanun karşısında yükümlülüğü de çok fazladır. Veri sorumlusu işleme başlamadan önce veri sorumluları siciline kayıt olmak zorundadır. Bunun yanında kişisel veri işleme envanteri hazırlama yükümlülüğü de bulunmaktadır. Veri sorumlusu bu sistemin kurulumundan işlemesine kadar karar veren bir yapıya sahip olduğundan yetkisi ve sorumluluğu büyüktür.

Kaynak : Bilimp.com

Yazar Hakkında
Toplam 220 yazı
webwebi
webwebi
Webwebi, siz değerli okuyucusuna blog rehberliği yapabilmek adına 1 adım önden araştırıp bu bilgisi size sunan oluşumdur. işte o yüzden, web demeden webwebi (:
Yorumlar (Yorum yapılmamış)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

×

Bir Şeyler Ara